Numa het "monstertje"

Als 18- jarige MBO dierverzorging studente had ik mijn eerste eigen hond; Numa :)

Ik volgde het extra vak “hondentrainer” op school en dacht dat ik met mijn studierichting en praktijkervaring er wel voor zou zorgen dat mijn Numa een voorbeeld hondje zou worden..


Ondanks dat ik intens veel hield van dit prachtige meisje en ik het zo goed mogelijk probeerde te doen, ontstonden er toch problemen die ik niet had voorzien.
Na ongeveer 18 maanden had Numa bijvoorbeeld de slechte gewoonte ontwikkeld om uit te vallen naar andere honden tijdens het wandelen..
Het begon met ruw spelen en fel reageren, en ontwikkelde zich naar blaffen, grommen en uitvallen naar bijna iedere hond die in de buurt kwam.

In zo’n situatie probeer je van alles; straffen, negeren, schreeuwen, afleiden..

En krijg je van iedereen goed bedoelde adviezen en aanbevelingen, zoals “gebruik een slipketting, of laat weten dat je de “Alfa” bent...

Maar de "gebruikelijke" methodes en trucjes die zo'n beetje iedere hondeneigenaar wel kent, hadden niet het gewenste resultaat.

Het leek er zelfs alleen maar erger door te worden!

Gelukkig heb ik een nieuwe methode ontdekt waardoor ik het gedrag van Numa heb leren begrijpen en het meeste ongewenste gedrag kan voorkomen en oplossen..
En dat zonder je hond te laten schrikken of pijn te doen!

En sinds ik op deze manier met mijn eigen Numa omging, waren alle problemen opgelost!
Ik kon haar weer volledig vertrouwen met andere honden en ze heeft sindsdien niet meer uitgevallen tijdens het wandelen.


Volg je me al op Facebook?

Daar deel ik regelmatig nieuwe interessante inzichten.

Klik hieronder om de pagina te liken: